Wat zijn de kosten voor het openen van een schoenenwinkel? De opstartkosten van een schoenenwinkel kunnen behoorlijk hoog zijn. Verwacht vooraf minimaal $ 10.000 te betalen voor de franchisevergoeding. Initiële advertenties voor het opstarten kunnen tot $ 5.500 kosten, en de initiële voorraad kan zelfs meer kosten dan dat. Franchiserende bedrijven bezitten of leasen doorgaans meerdere winkels, dus de kosten kunnen snel hoog oplopen.

Schoenenwinkel opstarten

Als u eenmaal een prijs heeft bepaald en uw winkelpui heeft gekocht, wat is de volgende stap? Koop een bedrijfsnaam, registreer deze bij uw districtskantoor en stel vervolgens enkele eenvoudige advertentiestrategieën op. Het belangrijkste is dat u een geldige licentie voor mede-eigenaar verkrijgt bij het gerechtsgebouw van uw provincie. Sommige schoenenwinkels hebben maar één locatie, maar veel hebben meerdere winkelpuien. Het hebben van meerdere winkellocaties vermindert de verliezen in het geval van een winkelfaillissement en maakt het gemakkelijker om het bedrijf te runnen wanneer het geld begint te verdienen.

U moet ook beslissen hoe u uw schoenen verkoopt. Verkoopt u ze per paar, per voet of beide? Hoe gaat u betalingen innen en betalingen accepteren voor de schoenen van uw klanten? Accepteert uw schoenenwinkel creditcards of moeten uw klanten contant betalen of een andere vorm van betaling gebruiken, zoals een cheque? Als u van plan bent creditcards te accepteren, waar zullen de schoenen van uw klant dan worden bewaard en of ze per vrachtwagen of per post bij uw winkel worden afgeleverd?

De beslissing hoe u betalingen accepteert en innen, hangt grotendeels af van of u ervoor kiest om een online winkel te openen of niet. Veel schoenenwinkels die geen fysieke vestiging hebben, vertrouwen op hun internetwebsite om hun producten te verkopen. Bij veel webwinkeliers kunnen klanten hun bestellingen op de website plaatsen, met een creditcard betalen en het artikel rechtstreeks naar hun huis of kantoor laten verzenden. Hierdoor hoeft de winkel niet open te zijn. Online schoenenwinkels rekenen doorgaans een klein percentage van de groothandelsprijs van elk paar schoenen dat u verkoopt, maar de kosten voor het onderhouden van een internetsite kunnen minimaal zijn in vergelijking met de kosten van een traditioneel, fysiek bedrijf.

Hoewel webwinkeliers geen winkelfronten hebben, hebben ze wel een winkelwagentje en beveiligde creditcardbetalingen. Veel van deze websites bieden gratis verzending wanneer u boven een bepaald bedrag bestelt. Omdat veel online verkopers geen etalages hebben, vertrouwen ze op hun klanten om hun bestellingen op de website te plaatsen. Om deze reden moeten online schoenenwinkels soms een verkoopvertegenwoordiger in dienst hebben die persoonlijk bij de klant langskomt om de betaling te innen. De meeste andere vormen van verkoop vinden vrijwel live en on-site plaats.

Als u eenmaal een autoriteit bent geworden in de door u gekozen niche, kan uw schoenenwinkel net als elke andere detailhandel floreren. U wilt nieuwe kledinglijnen, schoenen of accessoires aan uw inventaris toevoegen. Overweeg om een bredere selectie damesschoenen aan te bieden of een nieuwe lijn damesschoenen te introduceren. Houd er rekening mee dat klanten vaak de voorkeur geven aan speciale lijnen wanneer ze op zoek zijn naar vrijetijdsschoenen of pantoffels. Door een uitgebreid assortiment modieuze artikelen aan te bieden, kunt u voldoen aan de wensen van iedereen die uw website bezoekt.

Herenschoenenwinkels zijn heel anders dan damesschoenenwinkels. Herenschoenen zijn, net als damesschoenen, verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren, materialen en prijsklassen. Omdat mannen vaker schoenen dragen dan vrouwen, wil je misschien een sectie over herenmode aan je website toevoegen. Er zijn veel herenschoenenwinkels op internet die herenschoenen aanbieden die speciaal voor de mannelijke shopper zijn gemaakt.

Beslissen welk type schoenenwinkel u wilt openen, is een persoonlijke beslissing. U kunt beginnen met het aanbieden van basisschoenen, zoals hardloopschoenen of nette schoenen, damesschoenen, herenschoenen, vrijetijdsschoenen en sportschoenen. Als u leert welke soorten schoenen mensen kopen, krijgt u een beter begrip van de soorten schoenen waarin u zich specialiseert. Als u niet erg ervaren bent in het verkopen van schoenen, kunt u overwegen om een kleine winkel op internet te kopen. Hiermee kunt u experimenteren met verschillende soorten schoenmaten en prijzen totdat u iets vindt dat werkt. Voor je het weet heb je een succesvolle schoenenwinkel waar je het gesprek van gaat!

Wees een schoenenkoper en -verkoper.Naarmate u ervaring opdoet met uw kinderschoenenwinkel, leert u welke items het meest klanten aantrekken.Als u eenmaal weet welke schoenen u moet hebben, kunt u ze inslaan en uw inventaris omzetten in uw belangrijkste bron van inkomsten. Damesschoenen in heel wat verschillende stijlen en bekende merken kan je bij Kevin Shoes kopen. Wij bij Kevin Shoes, kiezen de collecties altijd volgens de laatste trends in kwalitatieve materialen.